сряда, 28 април 2010 г.

Време за негодници време за светци


АВТОР:ВЕСЕЛА ЛЮЦКАНОВА
ФОРМАТ:130 х 200 мм
ОБЕМ:202
ISBN:978-954-28-0153-5
ЦЕНА:10,00 лв.

Действието се развива по време на промяната, големият преход, който преобръща живота на много хора. На фона на публичните убийства се разиграват дребните безкръвни и всекидневни битки, предателства, посягания към чуждото, унищожаване на ценностите и морала, безскрупулността към близки и чужди, не признаване на направеното от другите. Алчността се е превърнала в движеща сила. Но заедно с тези негодници на дребно са достойните и истинските, които въпреки всичко създават и отстояват постигнатото, както и добротата и човечността, което някои от тях превръща в жертви, а други продължават напред, без да се отчайват.

“Ние сме семейство от личности, всеки много добър в своята област. Това се понася трудно дори от самите нас. Какво остава за другите. Ти винаги трябваше да работиш в екип, който избираш сам, и го разбирам. Но последствията от грешките ти, както и успехите ти, бяха за всички ни.
реклама
А нашата работа е самотна. И на писателя, и на сценариста, и на преводача, и на художника. Неуспехите и грешките си бяха само наши. Създавахме светове, в които можехме да се скриваме от реалността, и излекували раните си в тях, да се завръщаме по-силни. А твоето убежище беше само работата. Винаги изложен на бурите. И когато я загуби, стана уязвим и самотен.

Златото се изпитва чрез огъня. Човекът чрез страданието. А може би чрез златото?”