вторник, 11 май 2010 г.

Под подозрение


АВТОР:ДЖОН ЛЕСКРОАРТ
ФОРМАТ:130 х 200 мм
ОБЕМ:448 стр.
ISBN:978-954-311-052-0
ЦЕНА:11,00 лв.
Стъпвайки върху феноменалния успех на "Клубът на Хънт", романът "Под подозрение" е произведение на един майстор на съспенса в апогея на своето творчество. Джон Лескроат, автор на седемнайсет романа, сред които са "Клубът на Хънт", "Мотивът", "Първият закон", "Адвокати на защитата", "Клетвата", "Предварително изслушване", "Тринайсетият съдебен заседател" и др.

В новият роман на Джон Лескроарт, "Под подозрение" се завръщат някои любимци, включително Дизмъс Харди и Уайът Хънт. В тази книга в центъра на вниманието попада Джина Роук, която - известна адвокатка и партньор в адвокатската кантора на Харди - се опитва да защити писател, обвинен в убийството на съпругата си.

Когато д-р Карин Драйдън е намерена мъртва във ваната, инспекторът от отдел "Убийства" Девин Джул набелязва заподозрян от дома й: нейният съпруг Стюарт Горман. Все пак наскоро тя му е поискала развод, а след смъртта й той ще получи милиони от застраховката. Алибито му не го спасява от опасното положение. Но може би една умна адвокатка ще успее да го стори.

Джина Роук няма търпение да се заеме с този нашумял случай, особено след като невинността на клиента й като че ли може да бъде лесно доказана. Само че колкото повече време прекарва със Стюарт, толкова повече се усложняват чувствата й - отначало е странно привлечена от него, но след това е принудена да се изправи пред вероятността миналото му да е доста тъмно. Нетърпелива да узнае истината Джина моли Уайът Хънт да разследва случая. Преди да станат ясни окончателните факти, клиентът й бяга - пресата вече го е заклеймила, затова е сигурен, че и в съдебната зала няма да го пожалят. Забързано устремен към смайващия финал, докато Джина открива тревожни отговори, романът "Под подозрение" е смразяваща история за тайни, любов и лъжи.

Ако вече сте почитатели на романите на Джон, много ще харесате "Под подозрение". А ако никога досега не сте чели негова книга... тази е идеално начало.

Мич Хофман